Lättlagad Halloumigryta med smak tomat, oliv och vitlök som serveras med kokt bulgur och färsk basilika.
4 portioner
400 g halloumi
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 liten zuccini
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
salt och peppar
12 cocktailtomater
1 dl oliver, gärna blandade färger
Till servering
kokt bulgur
färsk basilika
1. Skär halloumin i grova bitar. Finriv vitlöken och klyfta löken. Skär zuccinin i grova bitar.
2. Stek halloumin i olivoljan och vitlök tills den börjar få färg. Tillsätt zuccinin och lök och stek lite till. Tillsätt krossade tomater, låt puttra cirka tio minuter tills grönsakerna är mjuka och såsen kokat ihop. Salta och peppra.
3. Halvera cocktailtomaterna och lägg i grytan, tillsätt oliverna.
4. Servera med kokt bulgur och färsk basilika.
Recept Simon Sköld
Foto Ulrika Pousette