Lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen. Sötpotatis med mozzarella, hasselnötter, kikärtor och citron.
4 portioner
2 sötpotatisar
2 msk olivolja
1 tsk chiliflakes
salt och peppar
1 burk kikärtor
2 paket mozzarella
1 dl hasselnötter
1 citron
140 g spenat
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär sötpotatisen i mindre bitar. Lägg på en plåt, ringla över olivolja, chiliflakes, salt och peppar.
3. Baka i ugnen cirka 20 minuter.
4. Häll av kikärtorna genom durkslag, skölj i kallt vatten.
5. Riv mozzarellan i mindre bitar, hacka hasselnötterna och halvera citronen.
6. Ta ut plåten och lägg på kikärtorna, mozzarellan, citronen, hasselnötterna. Baka sedan cirka 5 minuter till i ugnen.
7. Strö över spenatbladen och pressa över juicen från den ugnsbakade citronen.
Recept Simon Sköld
Foto Ulrika Pousette