En god pastarätt som går fort att laga. Toppa med västerbottenost och olivolja innan du serverar.
4 portioner
4 ägg
1 röd endive
4 färska pastaplattor, ca 15 x 15 cm
8–10 skivor mortadella
35 g babyspenat
ca 30 g västerbottensost
olivolja
salt och svartpeppar ur kvarn
1. Koka upp 1,5 liter vatten i en låg vid kastrull. Knäck ett ägg i varsin kopp eller glas. Häll försiktigt ner äggen i det kokande vattnet och låt sakta sjuda i 4–5 minuter.
2. Ta upp de pocherade äggen med hålslev och lägg dem på en tallrik.
3. Skölj endiven och plocka av hjärtbladen. Låt ligga i iskallt vatten fram till servering.
4. Koka upp nytt vatten med salt i och koka lasagneplattorna snabbt i 2–3 minuter. Lägg i mortadella och spenat i 5–10 sekunder så de blir varma.
5. Ta upp allt med hålslev och lägg på en tallrik.
6. Lägg upp äggen på varsin tallrik och toppa med varma mortadellaskivor.
7. Fördela spenat och endiveblad på mortadellan. Lägg över pastaplattorna som ett lock.
8. Salta och peppra.
9. Riv över västerbottensost och ringla på olivolja.
Recept: Tina Nordström
Foto: Lennart Weibull