Morotskaksbollarna är goda och nyttiga. Är inflammationshämmande och främjar matsmältningen. De går bra att frysa in.
20 bollar
En riktigt nyttig godsak med värmande och välgörande kryddor.
Använd gärna ceylonkanel om du hittar, den har många goda hälsoegenskaper.
Bland annat ökar den cirkulationen, är inflammationshämmande och främjar matsmältningen.
4 dl pekannötter
2 dl kokosflingor
1 grovt riven morot, ca 100 g
1/2 tsk havssalt
2 tsk kanel
ev 1 krm mald muskot
1 tsk mald ingefära
14 medjooldadlar utan kärna
1 msk kokosolja
strössel
1 dl kokos
1/2 tsk kanel
1 nypa havssalt
1 tsk citronskal
1. Mixa pekannötter och kokos i en matberedare.
2. Tillsätt riven morot, havssalt, kanel, muskot och ingefära, mixa tills allt har blandat sig.
3. Ha motorn i gång och stoppa i en dadel i taget.
4. Tillsätt till sist kokosolja. Smeten får gärna ha lite textur.
5. Låt svalna något och rulla därefter till bollar. Smörj in händerna i kokosolja före rullning för bra resultat.
6. Mixa kokos med kanel, havssalt och citronskal till ett strössel att rulla bollarna i.
7. Förvara dina bollar svalt. De håller i minst två veckor i kylen och går bra att frysa in.