Nyårsafton närmar sig. Inspireras av våra festliga tilltugg, läckra förrätter, fräscha varmrätter och smaskiga desserter.
Dags att komponera ihop festmenyn. Här är några förslag ur Seniorens arkiv för den som vill ha rätter som är festliga och lyxiga utan att bli allt för tunga. Själva recepten hittar du nedan.
Tilltugg:
Grillad paprika på crostini
Små salladsskålar med laxtartar
Smördegspiroger med västerbottenost
Förrätt:
Carpaccio med friterad kapris
Vichyssoise på mandelpotatis med citruskräm, krutonger och rom
Räkcocktail ”ceviche style”
Varmrätt:
Risotto med karl-johansvamp
Ankbröst med sallad och rödvinssky
Högrev från Bourgogne med smålök och linser
Salcicciafylld lammfilé med grillad zucchinisallad
Dessert:
Vit och mörk chokladmousse
Crêpes suzette
Ugnsvarma päron med camembert och glass