Kokt brysselkål med smör och salt är gott, men strimlad och snabbfräst är den faktiskt ännu godare.
Den här salladen kan varieras i det oändliga beroende på vad som finns hemma. Dessutom lättar den upp den tunga julmaten.
10 valnötskärnor
10 brysselkål
2 grönkålsblad
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
4 msk kallpressad rapsolja
10 blad färsk salvia
1 msk worcestershiresås
salt och peppar
1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna och lägg dem åt sidan.
2. Strimla kål och lök och hacka vitlöken fint.
3. Hetta upp stekpannan med oljan och stek grönsakerna hastigt på hög temperatur.
4. Vänd ner salvian och worcestershiresåsen, rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
5. Ställ fram direkt på julbordet.
Recept: Anna Henning Moberg
Foto: Karin Wimark