Mynta, citron och parmesan sätter smak på zucchin som serveras till pasta.
2 portioner
150 g linguine
2 zucchini i olika färger
1/2 knippa färsk mynta (15 g)
30 g parmesan
1 citron
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll sedan av vattnet, men spara en kopp.
2. Skiva zucchinin på längden, skär skivorna i tändsticksstora bitar.
3. Sätt en stor stekpanna på medelvärme, häll i 1 matsked olivolja och lägg i zucchinin. Fräs i fyra minuter, rör om regelbundet.
4. Hacka myntabladen fint och rör ner dem i stekpannan.
5. Häll ner den avrunna pastan i zucchinipannan tillsammans med en skvätt pastavatten som du sparat.
6. Finriv det mesta av parmesanosten och riv även lite citronskal och lägg i pannan med saften från hela citronen.
7. Rör om och smaka av med havssalt och svartpeppar.
8. Servera och riv över resten av parmesanosten och ringla 1 tesked med extra virgin olivolja på toppen.
Recept: Jamie Oliver
Foto: David Loftus