Koka tills köttet är så mört att det smälter i munnen.
Långkok, 6 portioner
900 g benfri framlägg av nötkött (be att få benet separat)
500 g morötter
2 gula lökar
1 1/4 dl worcestersås
2 rågade tsk grov dijonsenap
1. Värm ugnen till 160 grader. Ställ en rymlig och låg gryta på hög värme och en stor stekpanna på hög värme på varsin platta.
2. Skär köttet i 5 cm stora bitar och vänd runt dem i svartpeppar och havssalt.
3. Stek köttet i den heta och torra stekpannan tillsammans med benet i 8 minuter.
4. Skölj och ansa morötterna. Skär dem i 5 cm stora bitar och lägg dem i grytan tillsammans med 1 matsked olivolja.
5. Skala lökarna, skär dem i klyftor, bryt isär dem efter löklagren och fräs dem i grytan under omrörning.
6. När köttbitarna fått fin färg, lägg dem i grytan och rör ner worcestersås och senap. Täck med 8 dl kokande vatten.
7. Lägg på locket och tillaga grytan i ugnen i 4 timmar eller tills köttet är så mört att det smälter i munnen.
8. Späd skyn med en skvätt vatten om det behövs.
9. Smaka av med salt och peppar och servera.
Recept: Jamie Oliver
Foto: David Loftus