Smakrika tillbehör gör laxen till en spännande anrättning.
2 portioner
2 x 150 g laxfiléer, med skinn, fjällad och urbenad
300 g mogna körsbärstomater i blandade färger
4 stjälkar färsk basilika
8 svarta oliver med kärna
30 g chorizo
1. Lägg laxen med skinnsidan upp i en kall stekpanna och höj värmen till medelhög. När stekpannan börjar komma upp i rätt temperatur och laxen börjar fräsa (efter cirka 3 minuter), vänd på bitarna och stek skinnsidan i 5 minuter, eller tills skinnet är krispigt och fisken genomstekt (tiden varierar med tjockleken).
2. Dela under tiden körsbärstomaterna, riv sönder de flesta basilikabladen, blanda med 1 matsked rödvinsvinäger och en nypa havssalt och svartpeppar.
3. Tryck till oliverna, ta ur kärnorna och finhacka sedan fruktköttet. Blanda hacket med 1 matsked extra virgin olivolja och en skvätt vatten.
4. Skiva chorizon fint och stek med i pannan de två sista minuterna. Lägg i tomaterna de sista 30 sekunderna.
5. Fördela maten på tallrikarna, lägg laxen överst. Skeda över olivhacket och resten av basilikabladen.
Recept: Jamie Oliver
Foto: David Loftus