Zucchini- och boveteplättar med äpple samt fetaostsallad
Foto: Jakob Fridholm
Recept

Zucchini- och boveteplättar med äpple samt fetaostsallad

Söta äppelklyftor mot salt fetaost smakar gott till gyllene plättar.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-10-20

4 portioner

350 g zucchini
salt
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl bovete
1/2 tsk bakpulver
smör till stekning

Stekta äppelklyftor
2 äpplen
smör till stekning

Fetaostsallad
ca 100 g valfri sallad
150 g fetaost
150 g cocktailtomater
1 morot
2 tsk pressad citronjuice
1 msk olivolja
flingsalt

1. Riv zucchinin och salta den lite lätt. Vispa äggen med ca en halv deciliter mjölk.
2. Blanda bovetemjölet med bakpulver och blanda ner i äggvispet. Tillsätt resterande mjölk och salta lätt.
3. Krama ur lite vätska ur zucchinin och blanda ner den i smeten.
4. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek små plättar i smör till en gyllene yta.
5. Kärna ur och klyfta äpplena. Stek äppelklyftorna i smör ett par minuter.
6. Plocka salladen i önskad storlek. Smula fetaosten.
7. Klyfta tomaterna och hyvla moroten tunt.
8. Blanda alltsammans med citronjuice, olivolja och lite flingsalt.
9. Servera salladen till plättarna och äpplet.

Recept Mattias Larsson
Foto Jakob Fridholm

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-10-20

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas