Tomat- och ostpaj
Foto Per Johansson
Recept

Tomat- och ostpaj

En paj med medelhavssmak - tomat, fetaost och oliver.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-08-24

Ca 6 portioner

PAJDEG
3 dl vetemjöl
125 g smör
1–1,5 msk vatten

FYLLNING
3–4 skivade tomater
1 tsk salt
2 tsk torkad oregano eller 2 msk färsk hackad
175 g tärnad fetaost
75 g ädelost
15 urkärnade svarta oliver
1 dl hackad persilja
3 ägg
3 dl mjölk

1. Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform och nagga botten med en gaffel. Ställ in den 30 minuter i kylen.
2. Förgrädda pajskalet 10 min i 200 grader mitt i ugnen och lägg sedan de skivade tomaterna på botten av pajskalet. Strö över salt och oregano.
3. Riv ädelosten, strö över den och fetaosttärningarna på tomaterna. Lägg på oliverna och den hackade persiljan.
4. Vispa ägg och mjölk och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25–30 minuter tills äggsmeten stelnat.
5. Servera pajen något avsvalnad med en grönsallad.

Recept: Else-Marie Ottersten

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-08-24

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas