En paj med medelhavssmak - tomat, fetaost och oliver.
Ca 6 portioner
PAJDEG
3 dl vetemjöl
125 g smör
1–1,5 msk vatten
FYLLNING
3–4 skivade tomater
1 tsk salt
2 tsk torkad oregano eller 2 msk färsk hackad
175 g tärnad fetaost
75 g ädelost
15 urkärnade svarta oliver
1 dl hackad persilja
3 ägg
3 dl mjölk
1. Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform och nagga botten med en gaffel. Ställ in den 30 minuter i kylen.
2. Förgrädda pajskalet 10 min i 200 grader mitt i ugnen och lägg sedan de skivade tomaterna på botten av pajskalet. Strö över salt och oregano.
3. Riv ädelosten, strö över den och fetaosttärningarna på tomaterna. Lägg på oliverna och den hackade persiljan.
4. Vispa ägg och mjölk och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25–30 minuter tills äggsmeten stelnat.
5. Servera pajen något avsvalnad med en grönsallad.
Recept: Else-Marie Ottersten