Härliga smaker med ugnsbakade röd- och gulbetor med chevré till kyckligen.
4 portioner
4 kycklingbröstfiléer med skinn
2 msk olivolja
4 färska kvistar rosmarin
2 vitlöksklyftor
en nypa flingsalt
nymald svartpeppar
Chèvrebakade betor
4 rödbetor
4 gulbetor
2 msk olivolja
några nypor flingsalt
100 g chèvre
1 dl valnötter
olivolja
saften från en halv citron
Yoghurtsås
2 dl turkisk yoghurt,
0,5 dl naturell yoghurt
1. Koka betorna med skalet på i cirka 25 minuter. Skölj dem i kallt vatten och gnid sedan bort skalet med fingrarna. Dela betorna i halvor och lägg dem i en ugnsform med snittytan uppåt. Ringla över olja och salta.
2. Fördela chèvren i klickar uppe på betorna.
3. Värm ugnen till cirka 160 grader. Värm olja, rosmarin, hela vitlöksklyftor med skal och flingsalt i en panna på medelvärme. Lägg ner kycklingen med skinnsidan nedåt och salta och peppra.
4. Stek kycklingen gyllene i cirka 2 min på varje sida. Lägg över i en ugnsform och stek färdigt i ugnen i ca 15 min. Ställ samtidigt in formen med betor och låt chèvren smälta. När det återstår några minuter, släng in valnötterna över betorna.
5. Ta ut formarna ur ugnen och pressa citron och ringla lite olja över betorna.
6. Blanda yoghurtsorterna med varandra och lägg en stor klick på varje tallrik. Lägg kycklingen ovanpå och ös den med skyn från pannan.
Recept: Tareq Taylor