Rullader av kycklinglårfilé fyllda med färska örter serveras med ljummen tomatsallad.
4 portioner
8 kycklinglårfiléer med skinn
flingsalt
nymald svartpeppar
saften från en halv citron
20–30 blad färsk salvia
20 späda kvistar färsk oregano
Tomat- och spenatsallad
600 g tomater, blandade sorter
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
0,5 dl urkärnade svarta kalamata-oliver
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
nymald svartpeppar
70 g babyspenat eller rucola
1. Dela tomaterna. Skala och dela vitlöken. Dela chilin på längden.
2. Lägg grönsaker och lök på en plåt med oliver, olja, salt och peppar. Ställ plåten på grillgallret och grilla precis över glöden i cirka 15 minuter.
3. Lägg ut lårfiléerna med köttsidan uppåt. Salta, peppra och pressa över citron.
Fördela örterna över filéerna. Rulla ihop dem tajt och stick in två grillspett (för att de ska hålla ihop). Grilla på direkt värme i cirka 5 minuter på varje sida. Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade.
4. Vänd ner bladspenaten bland de varma tomaterna.
5. Servera kycklingen direkt med den ljumma salladen.
Recept: Tareq Taylor