Kyckling innehåller enkelomättat fett som är bra för att inte få för högt kolesterol.
4 portioner
500 g kycklingfilé
3 msk finriven färsk ingefära
1 msk paprikapulver
1/2 tsk svartpeppar
2 krm salt
1 granatäpple
140 g babyspenat
JORDNÖTSDRESSING
3 msk olivolja
1 msk jordnötssmör
1/2 lime
1 krm salt
1. Blanda ingefära, paprikapulver, peppar och salt.
Gnid in kycklingfiléerna med blandningen och låt gärna marinera några timmar i kylskåpet.
2. Stek kycklingen i ugnen i en ugnssäker form 20–25 minuter i 175 grader. Innertemperaturen ska vara 68–70 grader, använd en stektermometer. Alternativt kan du steka i olja i en stekpanna 7–8 minuter per sida, tills kycklingen är genomstekt.
3. Blanda olivolja, jordnötssmör, pressad lime och salt till en dressing.
4. Dela granatäpplet och kläm eller pilla ut kärnorna. Blanda spenat och granatäppelkärnor med dressingen och servera till kycklingen.
Recept: Gun-Marie Nachtnebel och Annika Tidehorn
Foto Bianca Brandon-Cox