Ingefärskyckling med granatäpple och jordnötsdressing
Foto Bianca Brandon-Cox
Recept | Recept

Ingefärskyckling med granatäpple och jordnötsdressing

Kyckling innehåller enkelomättat fett som är bra för att inte få för högt kolesterol.

Tidningen Senioren
Publicerad 2008-10-28

4 portioner

500 g kycklingfilé
3 msk finriven färsk ingefära
1 msk paprikapulver
1/2 tsk svartpeppar
2 krm salt
1 granatäpple
140 g babyspenat

JORDNÖTSDRESSING
3 msk olivolja
1 msk jordnötssmör
1/2 lime
1 krm salt

1. Blanda ingefära, paprikapulver, peppar och salt.
Gnid in kycklingfiléerna med blandningen och låt gärna marinera några timmar i kylskåpet.
2. Stek kycklingen i ugnen i en ugnssäker form 20–25 minuter i 175 grader. Innertemperaturen ska vara 68–70 grader, använd en stektermometer. Alternativt kan du steka i olja i en stekpanna 7–8 minuter per sida, tills kycklingen är genomstekt.
3. Blanda olivolja, jordnötssmör, pressad lime och salt till en dressing.
4. Dela granatäpplet och kläm eller pilla ut kärnorna. Blanda spenat och granatäppelkärnor med dressingen och servera till kycklingen.

Recept: Gun-Marie Nachtnebel och Annika Tidehorn
Foto Bianca Brandon-Cox

Tidningen Senioren
Publicerad 2008-10-28

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas