Asiatisk musselsoppa
Foto Karin Wimark
Recept | Recept

Asiatisk musselsoppa

Musslor kan vara världens bästa mat. Näringsrikt, hållbart producerat, nyttigt och vansinnigt gott. Vi kokar dem med asiatiska smaker som värmer.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-09-22

1 kg blåmusslor
2 vårlökar
1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk koriander
1 citrongräs
1/2 färsk chili
2 msk matolja
1 burk kokosmjölk
1 fiskbuljongtärning
1 msk fisksås
1 lime

1.Skölj musslorna noga och släng dem som är trasiga eller inte är stängda. Skiva vårlök och vitlök tunt och skär bladen av koriandern. Strimla stjälkarna fint. Dela citrongräset i grova bitar (cirka 2 cm) och finstrimla chilin.
2.Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, korianderstjälkar, citrongräs och chili i ett par minuter.
3. Häll över kokosmjölken, lägg i fiskbuljongen och tillsätt fisksåsen. Låt koka upp. Häll i musslorna och täck kastrullen med lock.
4. Låt det sjuda tills alla musslorna öppnat sig, cirka fem minuter (ta bort de musslor som fortfarande är stängda). 5. Pressa över limen och rör om ordentligt innan du serverar. Toppa med korianderbladen.

Recept Anna Henning Moberg
Foto Karin Wimark

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-09-22

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas