Plommonmarmelad
Foto Lina Eriksson
Recept | Recept

Plommonmarmelad

Låt gärna ett par kanelstänger koka med i marmeladen som smaksättare.

Publicerad 2009-08-25

Ger cirka 1 1/2 liter

2 liter plommon (ca 1 kg)
1 dl saft av ekologisk citron
6 dl vatten
11 dl strösocker (ca 1 kg)
gasväv
bomullssnöre

1. Rensa, skölj och halvera plommonen.
2. Ta ur kärnorna.
3. Lägg dem i en bit gasväv, knyt ihop med bomullssnöret. Lägg plommonen med citronsaft, vatten och bomullsknytet med kärnor i en gryta.
4. Låt koka på svag värme under lock i cirka 30 minuter. Rör om ett par gånger. Ta upp kärnorna.
5. Tillsätt sockret och låt koka upp långsamt tills sockret smält. Koka på medelvärme utan lock i cirka 45 minuter.
6. Skumma väl.
7. Gör marmeladprovet. (Se tips på nästa sida).
8. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut.

 

Läs också

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas