Få saker är så fräscht som grapefrukt och mynta ihop, speciellt riktigt varma dagar. Den kryddiga kardemumman i dippen blir pricken över i:et.
Byt ut mot apelsin eller annan söt citrusfrukt om du tycker att grapefrukt är besk.
2 grapefrukt
1 msk flytande honung
1 kruka färsk mynta
2 dl grekisk yoghurt
1 msk flytande honung
1 tsk torkad kardemumma
1. Skär bort skalet från grapefrukterna och skär ut filéerna och lägg i en fin skål.
2. Ringla honung över och blanda med myntabladen.
3. Blanda yoghurten med honung och kardemumma. Servera vid sidan av, så får var och en hälla över så mycket de vill.
Text och recept Anna Henning Moberg
Foto Linda Prieditis
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2016. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.