Bärclafoutis med vaniljfraiche och färska bär
Foto: Linda Prieditis
Recept

Bärclafoutis med vaniljfraiche och färska bär

Clafoutis är en fransk mandeldessert som ofta görs som en tårta med körsbär. Smeten är dock lika användbar till mini-varianter med andra bär som hallon, blåbär och jordgubbar.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-07-04

Servera med en klick syrlig vaniljfraiche och det blir en lyxig finfika med fransk elegans!

25 g mjöl
50 g mandelmjöl
1 tsk salt
65 g råsocker
1 ägg
1 äggula
1,5 dl grädde
smör till formarna

2 dl crème fraiche
2 msk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, mandelmjöl och salt. Vispa upp äggen och tillsätt grädden. Blanda alla ingredienser noggrant.
2. Smöra små formar, fördela fyllningen i dem och lägg i bären. Grädda clafoutierna i vattenbad i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de har fått fin höjd och gyllenbrun färg. Tag ut, låt dem svalna.
3. Vispa upp crème fraichen med vaniljsockret till en riktigt fast konsistens. Ta ur kakorna ur formarna och toppa med en klick fraiche och färska bär.

Text och recept Anna Henning Moberg
Foto Linda Prieditis

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-07-04
senioren-nr-5
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2016. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas