Ljuvliga äppelrutor
Foto: Linda Prieditis
Recept

Ljuvliga äppelrutor

Att baka till många kan ta tid men med hjälp av en långpanna gör du ljuvligt goda äppelrutor som är frasiga utanpå och sega inuti. Om du inte har äpplen går det lika bra med rabarber, plommon eller någon annan fast frukt.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-05

För 8 personer

280 g smör
4 dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
4 äpplen eller annan fast frukt

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör och socker fluffigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa vartefter.
4. Rör ner mjölet och vispa kraftigt till en vit, fluffig smet.
5. Smörj en långpanna och fördela smeten i ett jämt lager med blöta fingrar.
6. Klyfta och kärna ur frukten och skär den i tunna klyftor som du sticker ner i smeten i ett jämt mönster.
7. Grädda kakan i cirka 30 minuter, tills den är gyllenbrun och fast inuti.
8. Låt svalna och skär upp i rutor i önskad storlek.

Text: Anna Henning Moberg
Foto: Linda Prieditis

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-04-05
senioren-nr-2
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 2 / 2016. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas