Perfekta plockmaten är dessa smörrebröd som kan förberedas i tid och bara ställas fram.
Smörrebröd är den perfekta maten när man vill servera något mittemellan fika och måltid. Dessutom kan de förberedas i god tid och bara ställas fram.
Tilltugg till 8 personer
8 skivor danskt rågbröd
40 g smör
8 stora skivor grillad rostbiff
8 cocktailtomater
1 rödlök
1 dl rostad lök
1 kruka körvel (persilja går också bra)
flingsalt och svartpeppar
Curryremoulad
250 g avrunna, inlagda grönsaker (pickles)
3 msk curry (Börja eventuellt med 1,5 och smaka dig sedan fram.)
1 dl majonnäs
salt och peppar
1. Mixa grönsakerna grovt ihop med curryn.
2. Rör ihop med majonnäsen och smaka av med salt och peppar.
3. Bred smör på brödet och fördela rostbiffen över.
4. Forma ägg av remouladen med en matsked och lägg ovanpå.
5. Toppa med tomat, lök, körvelblad, flingsalt och några rejäla drag med pepparkvarnen.
Recept: Anna Henning Moberg
Foto: Linda Prieditis