En härlig lammrätt med grekiska smaker.
4 pers
1 gul lök
2 ägg
1/2 tsk salt
1 kruka färsk mynta
450 g lammfärs
30 g ströbröd
1 knippe vårlök
4–5 potatisar
1 zucchini
250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
50 g fetaost
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Skär löken i bitar och mixa den fint i matberedare tillsammans med ägg, salt, hälften av myntabladen och rikligt med svartpeppar.
2. Lägg i färsen och ströbrödet och kör till en jämn massa.
3. Forma åtta bollar och fördela dem på en plåt med bakplåtspapper
4. Halvera vårlök och potatis på längden och skär zucchinin i stavar. Fördela runt köttet tillsammans med körsbärstomaterna.
5. Krydda generöst med salt och peppar och ringla över oljan.
6. Ugnsstek i cirka 40 minuter, tills allt har fått fin färg och köttet är genomstekt.
7.Hacka resten av myntabladen och strö över tillsammans med smulad fetaost.
Recept: Mette Ankarloo
Foto: Christina Uhlin
Från boken One pot meals, utgiven på Kakao förlag