Servera potatissalladen ljummen eller kall med en köttbit.
2 portioner
Tid: cirka 1 timme
6 potatisar
1-2 msk rapsolja
½ rödlök
1-2 msk kapris
6-8 soltorkade tomater
balsamvinäger
salt
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisarna och skär varje potatis i 8-12 bitar.
2. Lägg potatisen i en ugnsform och slå över olja. Salta och blanda med händerna så att all potatis blir oljig. Rosta potatisen i ugnen tills den är mjuk och börjar få färg, cirka 20 minuter.
3. Mixa de soltorkade tomaterna med lite olja till en smet. Blanda den med balsamvinäger och blanda smeten väl med de ännu varma potatisarna.
4. Skär löken i strimlor och blanda i potatissalladen tillsammans med kapris.
5. Smaka av med salt.
Text: Malin Ottosson
Foto: Bjötn Tesch