Den här chokladmousse-symfonin är en riktig festdessert som blir en perfekt avrundning på en lyxig måltid.
Gör två rejäla i martiniglas eller flera små i nubbeglas om du vill njuta av dessert i flera dagar.
2 dl vispgrädde
2 äggulor
50 g vit choklad
50 g mörk choklad
1 fikon att garnera med
1. Vispa grädden hårt.
2. Vispa upp äggulorna och dela upp dem i 2 skålar.
3. Smält den vita chokladen och tillsätt den försiktigt i den ena äggsmeten under kraftig omrörning.
4. Tillsätt hälften av grädden, lite i taget, och rör hela tiden kraftigt med en slickepott. Upprepa samma procedur med den mörka chokladen i den andra skålen.
5. Häll upp den vita och mörka chokladmoussen i varsin spritspåse. Varva vit- och mörk chokladmousse i glas.
6. Stick ner en smal sked och rör ett varv samtidigt som du drar skeden uppåt till en
virvel. Ställ in i kyl och låt svalna i några timmar.
7. Servera med klyftade fikon.
Text och recept: Anna Henning Moberg
Foto: Linda Prieditis