En god och lite festlig middag – och ändå hur lätt som helst att få till! Köp alla ingredienser färdiginlagda, skär i bitar och släng in i ugnen.
600 laxfilé utan skinn
1 burk inlagd kronärtskocka, halverade
1 burk inlagd röd och gul paprika, i bitar
1 pkt (125 g) fetaost, i bitar
1 citron, finrivet skal
1 kruka basilika, plockade blad
olivolja
salt och nymald svartpeppar
1. Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
2. Skär laxen i bitar och lägg på en plåt tillsammans med kronärtskocka, paprika och fetaost.
3. Baka mitt i ugnen i 10–15 minuter, tills laxen är precis genombakad.
4. Ta ut ur ugnen och strö över citronskal och basilika. Ringla över olja, salta och peppra.
5. Servera direkt, gärna med en grönsallad.
Recept: Tommy Myllymäki
Foto: Charlie Drevstam