Recept | Recept

Helbakad röding, rostad tomatsalsa och guacamole

Ofta steker man fisk för länge. Niklas Ekstedts tips är att använda köttermometer, 52 grader är ett riktmärke för röding.

Publicerad 2008-10-29

Röding
Recept från region Nicoya, Costa Rica

4 portioner

4 rödingfiléer (alt gös, abborre)
20 cocktailtomater
1 msk socker
4 msk olivolja
1/2 rödlök, hackad
4 kvistar koriander, hackade
4 lime
2 avokado
1 grön chilifrukt, hackad
150 g blandad sallad
salt

1. Skölj fisken i kallt vatten.
2. Snitta fisken genom skinnet 7–8 ggr på varje sida. Gnid in med salt. Låt rimma 30 minuter.
3. Blanda cocktailtomater med socker, salt och olivolja. Rosta på plåt hårt i mitten av ugnen med maxvärme på grilleffekt i cirka 5 minuter.
4. Blanda tomater med rödlök, koriander, 2 msk olivolja och juice från en lime.
5. Ta ur avokadon, hacka grovt och blanda med juice från en lime och hackad grön chili. Smaka av med salt.
6. Dela två lime på hälften och stek dem gyllenbruna.
7. Torka av saltet från fisken och baka i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.
8. Servera med sallad, grillad tomatsalsa, avokadoröra och stekt lime.

Recept: Niklas Ekstedt
Foto: Ulrika Pousette

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas