Quinoa, råris och stekta grönsaker och vegetarisk korv får smak av vitlök, örter och fetaostkräm.
4 portioner
8 st quornkorvar
1 dl röd quinoa
1 dl råris
1 st tärnad paprika (eller halva gul och halva röd)
½ tärnad aubergine
2 st urkärnade och tärnade tomater
1 buljongtärning med vitlök
persilja
1 hackad vitlöksklyfta
olivolja till stekning
salt och peppar
Fetaoströra:
100 g fetaost
1 dl crème fraiche
2 msk hackad bladpersilja
1 msk färsk mynta
½ citron, saften
1. Koka råris och quinoa med buljongtärningen i 4 dl vatten. När en vit ”kant” syns på quinoan är det klart. Det tar cirka 15 minuter.
2. Mosa fetaosten med en gaffel. Tillsätt crème fraiche och örter och smaksätt med peppar och citron.
3. Fräs aubergine, paprika och vitlök i cirka 5 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare ett par minuter.
4. Blanda grönsakerna med råriset och quinoan. Salta och peppra efter behag.
5. Skär korven i sneda tjocka slantar och stek lätt i stekpannan.
Garnera gärna rätten med lite färsk persilja och finhackad rödlök.
Från recept.nu, GI-viktkoll
Foto: Björn Tesch