1 blomkålshuvud
1 gurka
2 avokador
70 g späd spenat
1 granatäpple
1 kruka bladpersilja
DRESSING
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
svartpeppar
1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med nymalen
svartpeppar.
2. Skär bort stocken på blomkålshuvudet, och dela blomkålen i
buketter. Kör snabbt i matberedaren tills du får grova smulor som
ser ut som couscous. Det går också bra att riva blomkålen på rivjärn.
3. Skala gurkan, dela den på längden och kärna ur den med en tesked. Skär i skivor. Strimla spenaten. Dela granatäpplet och pilla ur
kärnorna. Finstrimla persiljan.
4. Blanda allt med dressingen och lägg upp på ett stort fat.