Ett annorlunda sätt att servera ägg som passar utmärkt som förrätt eller på buffén.
2 portioner
4 ägg
2 msk smör (till bryning)
salt och peppar
2 tsk fint skuren gräslök
2 rökta strömmingar, böckling
sallad
rädisor
Senapsdressing
3 msk rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
½ tsk dijonsenap
1. Koka äggen (lägg ned rumstempererade ägg i kokande vatten och koka i 8 minuter, spola i kallt vatten).
2. Riv äggen på grövsta sidan av ett rivjärn. Bryn smöret så att det får en nötig doft. Blanda samman det lätt avsvalnade smöret med ägget. Smaka av med salt och peppar, vänd ned gräslöken.
3. Forma till en rulle och rulla in i plastfilm. Lägg rullen kallt att stelna.
4. Skär sedan med en tandad kniv rakt igenom plasten i 2 cm tjocka skivor. Lossa plastfilmen.
5. Rensa strömmingen och dela den i bitar. Strimla rädisorna. Skölj salladen och låt den rinna av. Rör ihop dressingen.
6. Servera äggrullen med sallad och den plockade rökta strömmingen. Droppa över lite senapsdressing.
Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch
Recept: Malin Söderström