Löksoppa med prästost-toast
Löksoppa med toast Foto: Linda Prieditis
Recept

Löksoppa med prästost-toast

Löksoppa med toast är en fransk klassiker. Vi förnyar den med olika sorters lök och hyllar de svenska smakerna med en dubbel prästosttoast.

Publicerad 2009-03-06

Soppa för 4 personer

2 gula lökar
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
2 msk färsk timjan
50 g smör
1 liter hönsbuljong
2 msk soja
svartpeppar

1. Skiva all lök tunt. Bryn den sedan i smör och strö över timjan.
2. Häll över grönsaksbuljongen och sojan. Låt den koka tills löken är mjuk och smaken söt, fyllig.
Smaka av med svartpeppar.

Prästost-toast
4 skivor vitt formbröd
2 dl riven prästost
1 litet knippe kruspersilja
25 g smör

1. Lägg ut brödskivorna på en skärbräda. Blanda prästosten med hälften av persiljan, finhackad och hälften av smöret.
2. Bred det på brödskivorna och lägg ihop dem två och två. Skär av kanterna och dela dem på mitten.
3. Stek sedan toastbitarna i smör tills de blir gyllenbruna runt om och osten börjat smälta. Häll upp den heta löksoppan, servera en toast vid varje tallrik och strö resten av timjan och persiljan över.

Recept: Anna Henning Moberg
Foto: Linda Prieditis

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas