Ett toppenrecept till grillmiddagen, mingelfesten eller varför inte en helt vanlig torsdag! Kebabkryddorna funkar utmärkt ihop med det svenska viltköttet. Vill man inte göra spett går det lika bra att rulla bullar eller biffar och steka eller grilla dem.
4 PORTIONER
400 g hjortfärs (annan viltfärs går bra)
3 msk ströbröd
4 msk mjölk
1 riven lök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
salt och nymald svartpeppar
1. Blanda ströbröd, mjölk, lök, vitlök och kryddor. Låt svälla några minuter.
2. Lägg i färsen, salta och peppra och blanda till en jämn fast smet. Gör ett stekprov och justera smaken.
3. Forma till avlånga stora bullar. Stek i rikligt med smör tills de är gyllene och lätt genomstekta. Trä på spett och lägg på ett stort uppvärmt fat.
Yoghurtsås
2 dl krämig naturell yoghurt
1/2 vitlöksklyfta
1 krm spiskummin
1 citron, finrivet skal
salt
1. Blanda alla ingredienser till en röra och smaka av med salt.
Övriga tillbehör
1 ask hela cocktailtomater
1 kruka romansallad
1 gurka
färska örter
1. Skölj och plocka salladen. Skär gurkan i grova stavar.
2. Arrangera spett, tomat, sallad, gurka, örter och sås på ett stort fat.
Recept: Carina och Ulrika Brydling
Foto: Helén Pe