Ett gott och friskt tillbehör med Medelhavsinspiration till kött eller fisk.
4 portioner
16 små potatisar
olja
8 cocktailtomater
salt och peppar
torkade örter (till exempel timjan, dragon eller oregano)
16 oliver
4 msk kallpressad rapsolja
1 citron, skal och saft
1 msk honung
salt och peppar
1 kruka basilika
1. Dela tomaterna och lägg i en form. Ringla över lite olja, salt, peppar och torkade örter. Baka i ugnen på 100 grader ca 1 timme tills de är halvtorkade.
2. Lägg potatis i en form med olja och salt. Baka i ugnen på 225 grader ca 30 minuter eller tills de är mjuka.
3. Blanda finrivet citronskal med citronsaft, honung och rapsolja. Smaksätt med salt.
4. Blanda potatis, tomater, oliver och basilikablad i en form. Droppa över dressing.
Recept: Carina och Ulrika Brydling
Foto: Helén Pe