Recept

Klaus Kantarellpasta

Det snålas inte på godsakerna i denna krämiga pastarätt. "Inget fusk med margarin", säger Klaus.

Publicerad 2009-08-14

Kantarellpasta2002 portioner
Tid: 1 timme och 30 minuter

1/2 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
smör (”inget fusk med margarin”)
en skvätt vitt vin (cirka 1 dl)
1 kanelstång
cirka 300 g kantareller
2 dl vispgrädde
2 tsk majsenamjöl
1-2 dl mjölk
1 dl parmesanost
olivolja
några kvistar persilja
2 portioner fullkornspasta

1. Hacka den gula löken och fräs den i smör tillsammans med pressad vitlök en lång stund på medelvärme.
2. Häll i vinet och lägg i kanelstången och låt det fräsa en stund.
3. Lägg sedan i kantarellerna, hela eller delade och låt dem bli varma och sjunka ihop lite. Blanda sedan i grädde och låt koka på svag värme, gärna länge, länge, minst en timme.
4. Rör ut majsenamjölet i mjölken och rör i den i såsen för att få lite tjockare sås.
5. Riv parmesanost och rör ned i såsen mot skutet av koktiden. Smaka av med salt och peppar. Klipp persilja och strö över.
6. Servera med nykokt pasta och riven parmesanost på toppen.

Recept: Klaus Pontvik
Text: Malin Ottosson

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas