Lammet blir otroligt saftigt med korvfyllningen plus att det ger en kryddig smak.
800 g lammytterfilé
200 g färsk salsiccia (annan färsk korv som chorizo eller merguez går också bra)
1 msk torkad, mald Ancho chili (går att uteslutas)
salt och peppar
2 msk matolja
20 g smör
Sallad
1 zucchini
2 små rödlökar
100 g babyspenat
50 g parmesanost
2 msk jungfruolivolja
flingsalt och svartpeppar
1. Torka av och putsa lamm-filéerna från hinnor. Para ihop dem två och två och skär dem lika långa.
2. Skär ett snitt längs filéernas innersida så att det bildas fickor. Sprätta upp korvarna och ta ut innehållet, skinnet kan du slänga. Fördela korvsmeten i lammfilérnas fickor och lägg sedan ihop dem två och två med fyllningen inåt. Knyt ihop med stekgarn.
4. Sätt ugnen på 125 grader. Krydda filéerna med chilipulvret, salt och peppar. Bryn dem sedan i olja och smör tills de fått fin färg. Stek klart i ugnen tills köttets innertemperatur är 60 grader.
5. Låt köttet svalna i folie och skär sedan upp det i centimetertjocka skivor.
6. Skiva zucchini och rödlök och grilla i grillpanna tills de fått fin färg. Låt svalna och blanda med babyspenat och hyvlad parmesanost (hyvla den med osthyvel eller potatisskalare till fina flagor).
7. Lägg upp på ett fint fat och toppa med olivolja, flingsalt och peppar.
Text/recept Anna Henning Moberg
Foto Linda Prieditis