Recept

Krämig äggsallad med forellrom

Ingen påsk utan ägg, så vilken tur att de går att variera i det oändliga! Här bjuder vi på en krämig äggsallad. Servera den gärna som entré i äggskal som står i målade äggkartonger.

Publicerad 2009-04-08

Aggsallad4 portioner

4 ägg
1 dl majonnäs
1 ask smörgåskrasse
1 litet knippe kruspersilja
svartpeppar och salt efter smak
50 g forellrom (löjrom, stenbitsrom eller sikrom går lika bra, men forellromen är finast på äggen)

1. Lägg ner äggen i kokande vatten och låt dem koka i cirka 8 minuter. Äggulan ska vara fast men inte stenhård.
2. Låt dem svalna, skala dem sedan försiktigt så att du får fina »äggskålar« av skalen (eventuellt kan du gröpa ur ägget ur skalet med en tesked).
3. Hacka äggen fint. Strimla hälften av krassen och per-siljan fint.
4. Blanda allt med majonnäs till en fast röra och smaka av med nymalen svartpeppar och salt.
5. Ställ äggskålarna i kartongen och fyll upp dem med röran. Toppa med forellrom och smörgåskrasse samt några drag med pepparkvarnen.

 

Text/recept Anna Henning Moberg

Foto Linda Prieditis

 

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas