Fyll brödkorgar med en matig, kall sallad med majonnäs, kyckling och ägg.
4 portioner
500 g kokt potatis
1 kokt eller stekt kycklingfilé
1 dl hackad saltgurka
3 kokta ägg
1 dl gröna ärter
2 dl majonnäs, gärna citronsmak
Runda små knäckebröd eller färdiga små brödkorgar. (Eller gör egna korgar: skär filodeg och tryck ner i muffinsformar, grädda 5 minuter i 200 grader.)
Bredbladig persilja och granat-äppelkärnor
1. Pressa potatisen och skär kycklingen i mycket små bitar.
2. Tärna saltgurka och ägg och blanda med potatis och kyckling. Blanda i ärter och majonnäs.
3. Klicka potatissalladen i korgarna, garnera med persilja och granatäppelkärnor. Eller lägg den på runda små knäckebröd eller små färdiga pajformer.
Recept: Laleh Maghonaki
Foto: Stewen Quigley