Potatissallad med ägg och kyckling (Sallad Olevih)
Kycklingsallad med potatis och ägg Foto Stewen Quigly
Recept

Potatissallad med ägg och kyckling (Sallad Olevih)

Fyll brödkorgar med en matig, kall sallad med majonnäs, kyckling och ägg.

Publicerad 2009-03-14

4 portioner

500 g kokt potatis
1 kokt eller stekt kycklingfilé
1 dl hackad saltgurka
3 kokta ägg
1 dl gröna ärter
2 dl majonnäs, gärna citronsmak
Runda små knäckebröd eller färdiga små brödkorgar. (Eller gör egna korgar: skär filodeg och tryck ner i muffinsformar, grädda 5 minuter i 200 grader.)
Bredbladig persilja och granat-äppelkärnor

 

1. Pressa potatisen och skär kycklingen i mycket små bitar.
2. Tärna saltgurka och ägg och blanda med potatis och kyckling. Blanda i ärter och majonnäs.
3. Klicka potatissalladen i korgarna, garnera med persilja och granatäppelkärnor. Eller lägg den på runda små knäckebröd eller små färdiga pajformer.

Recept: Laleh Maghonaki
Foto: Stewen Quigley

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas