En tårta man aldrig tröttnar på … Servera med lättvispad grädde.
200 g mörk choklad
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
Vispad grädde till servering.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter.
3. Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
4. Vispa smör och socker mjukt med elvisp.
5. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner gulorna i smörsmeten.
6. Sikta mjölet och vänd ner i smeten med en slickepott. Vänd även ner chokladen.
7. Vispa äggvitorna styvt i en ren och torr bunke, gärna av rostfritt stål. Vänd ner vitorna i smeten och blanda till en jämn smet.
8. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 min. Den ska inte vara helt genomgräddad. Låt svalna.
9. Lossa kakan ur formen. Servera gärna med en generös klick lättvispad grädde.