Ägg av fin höna med snabbsyltad spetskål, blommor och fyrkorn
Foto: David Magnusson
Recept | MAT

Ägg av fin höna med snabbsyltad spetskål, blommor och fyrkorn

Marinerad spetskål som rostas i panna och serveras på en saltad äggula med krispigt fyrkorn.

Publicerad 2009-03-20

ÄGG
4 färska ägg av skånsk blommehöna (eller andra av hög kvalitet)
salt
Knäck äggen och separera bort vitan. Salta innan servering.

SPETSKÅL
1 st spetskålshuvud
1 dl 1-2-3-lag (en del ättika, två delar socker, tre delar vatten)
Skär ner spetskålen och koka upp lagen. Vänd runt spetskålen och plasta tätt. Låt stå i 5 minuter. Rosta snittytan lätt innan servering.

FYRKORN
1 msk fyrkorn
1 tsk salt
3 dl vatten
rapsolja
Koka upp vattnet och saltet och slå över fyrkornen. Sila av och rosta krispigt i rapsoljan. Fördela över spetskålen och avsluta med valfria blommor och örter.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas