En annorlunda kycklingrätt med spännande smaker.
2 portioner
6 dl stora makaroner
100 g spenat
3 msk olivolja
salt
vitpeppar från kvarn
10 kycklingvingar
100 g kycklinglever
rapsolja att steka i
1 dl hoisinsås
salt
svartpeppar från kvarn
Riven tomat
3 tomater, delade och rivna med snittytan tills bara skalet blir kvar
3 msk gräslök
1 schalottenlök
2 msk olivolja
1 msk sherryvinäger
1 tsk socker
salt
svartpeppar från kvarn
1. Koka makaronerna. Mixa spenaten grovt i en hushållsmixer tillsammans med olivoljan, smaka av med salt och vitpeppar, blanda med makaronerna.
Pastan kan serveras både varm eller kall.
2. Dela kycklingvingarna och skär kycklinglevern i mindre bitar. Stek kycklingvingarna hårt i rapsoljan tills de fått fin färg, salta och peppra. Lyft upp på hushållspapper och låt rinna av. Stek levern hastigt i några minuter, salta och peppra och blanda med kycklingvingarna i en bunke, tillsätt hoisinsås och rör om.
3. Dela tomaterna och riv dem tills bara skalet återstår. Släng bort skalet. Finhacka schalottenlöken och hacka gräslöken. Blanda tomater, lök, gräslök, olja, vinäger, socker och smaka av med salt och svartpeppar.
4. Bred ut den rivna tomatröran på botten av en tallrik, lägg upp ett par fina makaroner med spenat, resten serveras i en skål bredvid. Toppa tallriken med kycklingen och kycklinglevern.
Recept: Mathias Pilblad
Text: Malin Ottosson
Bild: Björn Tesch