Kycklingen snabbrimmas och får fin färg tack vare socker i kryddblandningen.
2 portioner
2 kycklingfiléer, helst svenska
1 tsk kummin, stött i mortel
1 msk strösocker
2 tsk salt
4 msk rapsolja
300 g grön sparris
1 knippe rädisor
200 g kokt färskpotatis
2 kvistar bladpersilja
1. Krydda kycklingen runt om med kummin, socker och salt och låt dra i 20 minuter. Stek kycklingen på mellanvärme tills den fått fin färg. Sockret gör att kycklingen blir gyllene men låt den inte bli för mörk. Efterstek i ugn i 150 grader i ca 10-15 minuter.
2. Förväll sparrisen i kokande vatten i en minut, kyl i kallt vatten. Grilla eller stek sparrisen snabbt så att spänsten inte försvinner men den får lite vacker färg. Tvätta rädisorna och tag bort rottråden. Dela rädisorna och de kokta potatisarna.
3. Arrangera grönsaker, potatis och skivor av kycklingen på tallrik, toppa med att ringla över rikligt med dillhollandaise.
Dillhollandaise
2 äggulor
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
2 msk citronjuice
5 dl smält smör
vitpeppar från kvarn
3 droppar tabasco
2 msk finhackad dill
1. Vispa äggulor, vinäger och salt i en bunke som värms i kokhett vattenbad. När ägguleblandningen blir krämig, tag bunken från vattenbadet och vispa ner det ljumma smälta smöret i en tunn stråle.
2. Smaka av med citronjuice, salt, vitpeppar och tabasco. Avsluta med att röra ned dillen.
Recept: Mathias Pilblad
Text: Malin Ottosson
Bild: Björn Tesch